onsdag 9 januari 2013

Ordning....

Hade en intressant föreläsning med Per-Arne Brostedt i dag på tränarutbildningen på Bosön. P-A har spelat en del i Sverige väldigt framgångsrikt på 80-talet. Lyckades inte fullt ut i europa men försöker nu sedan några år att spela i Europa på seniortouren efter en höftoperation.

P-A har koll, FULL KOLL på sitt spel. Han har statistik på allt, allt.

Det värsta med det hela är att de yngre spelarna som ska ut i Europa och norden inte har i närheten av den koll som P-A har på sitt spel. Han som är 55 år knäpper pojkarna på fingrarna så det sjunger om det.

Han delar upp sin golf i 7 delar.

1. Sätta bollen i spel
2. Transportslag
3. Inspel
4. Distanswedgar
5. Chip
6. Putt
7. Lobb/Bunker

Prio ordningen är följande:

1. Chip
2. Distanswedgar
3. Putt

Väldigt intressant och jag hoppas verkligen att jag kan dela med mig denna info till er på Hudiksvalls GK i framtiden, kanske en föreläsnings sväng i vinter igen. P-A hade också bjudit in Rickard Nilsson. Fys ansvarig på SOK. Snacka om att slå hål på en del myter. Väldigt intressant och trovärdigt. Hans budskap väldigt kortfattat: Sluta använda pilatesbollar, gummiband. Träna med fria vikter för att skapa balans i lyften. Kör få repetitioner och förhållandevis tungt till ditt max. Barn som tränar innan puberteten med fria vikter har mycket styrka att vinna! 

Ett annat citat som fastnat var: Köra plankan för bättre bålstabilitet? Nej det är fel! Stämmer inte alls!

Men det viktiga är vad du vill uppnå med din träning. Vill du bli starkare i just den maskinen du tränar i på gymmet eller vill du bli starkare i ditt leverne samt golfsving för att må bättre och spela bättre golf? Ja valet är ditt!!

Ha det!

Filip

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar