måndag 28 januari 2013

Är röd och gul tee förlegat?

Vad tycker ni? Skulle de vara enklare som kille att stiga fram ett tee om teet hette ex 48 istället för röd tee? Tror att de skulle utveckla många golfares spel. Göra det roligare och kanske tom göra att nån som funderar på att sluta fortsätter. Vad tror ni? Kommentera gärna här under!

Filip

2 kommentarer:

  1. Min uppfattning är att många som upplever banorna och hålen långa och ibland svåra, har helt fel inställning till sitt eget spel och kunnande. Om vi för enkelhetens skull tar en spelare med hcp 18 och vår hemma bana. Den spelaren försöker göra bruttopar på dom flesta hålen med följd att han slår bollar out och i vattenhinder vilket kostar en massa onödiga slag. Om spelaren i fråga istället spelade efter sina förutsättningar så ställer jag frågan, hur svårt är det att spela ner sig på t.ex hål 7 och sedan chippa in för att två putta. Istället går han för green på första slaget, det kan ju gå, med resultat av skogs eller bunker besök vilket kostar mer. Eller hål 2 där han har fyra slag fram till green. Hur svårt är det att slå 380m på fyra slag? 95m/slag. Jag tror många skulle få mer nöje av sitt golfande om dom spelade mera taktiskt och efter sina egna förutsättningar och kunnande.

    Jari

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att benämningen med färg känns lite förlegat. Det är trots allt längden som är intressant. Ett effektivare sätt anser jag är att införa ett tredje alternativ. T.ex. skulle vi kanske på våran klubb kunna införa ett tee mellan gul och röd, ett "51" tee? Samtidigt förlänga den längre bansträckningen ca. 100-200m till "57" tee? Är ganska säker på att manliga golfare då skulle (bättre) välja tee efter sin egna förmåga.

    /C-J Hed

    SvaraRadera