tisdag 6 november 2012

På Bosön

Delar av bloggen (Filip) är på Bosön denna vecka och nästa för att plugga golfteknik och skriva specialarbete. Många intressanta föreläsare samt idrottsprofiler på Bosön denna vecka. Jag och Robin Stålebring, tränare på Öjestrands Golfklubb skriver ett arbete om prisutveckling i golfsverige. Vi undersöker först och främst fyra olika områden under tre olika årtal, -95, -05 och -12. De områden vi riktat in oss på är Pris på 25 min golflektion, pris på greenfee, pris på nybörjarkurs och pris på en hink rangebollar. Redan nu har vi fått in nog med data för att kunna presentera detta i mitten på januari på Bosön. Intressanta resultat har kommit upp, speciellt på rangebollar.

Jag hade ett samtal med Per Arne Brostedt i dag. Per Arne spelar och har spelat på seniortouren i Europa och Asien, senast kvalade han till PGA Touren för seniorer. Vi diskuterade fysträning med honom. P-A är 54 år och har bytt en höftled för två år sedan. Han var ganska kontroversiell vad gäller sin träning. Han kör bara basövningar: Benböj, marklyft, bänkpress, axelpress. Allt gör han med skivstång, inga maskiner. En annan sak han gör är att han kör tungt. Max 5 repetitioner per set. Gärna ett lyft per set på maxstyrka. Detta för att öka svinghastighet och slå längre. Han tränar med Rickard Nilsson på Bosön, Rickard är träningsrådgivare åt SOK. Han har skräddarsytt program åt P-A. Detta är tvärt emot vad andra fystränare rekommenderar, men det ger resultat och P-A har inte blivit ett dugg stelare av detta. Intressant. Vi kanske ska ha en skivstång på logen vad det lider.

Imorgon är det teknikträning med Hempa, Henrik Lundkvist. Hempa är bördig från Gävle och bloggen var på kurs med honom senast i september. Mycket påläst vad gäller närspel och TrackMan.

På återhörande.

Filip

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar