söndag 18 november 2012

Hårda bud

Det finns få perioder på året som är tuffare än nu för aspirerande golfare. Så här års avgörs kvalskolorna till världens tourer. Beroende på tour ser det lite olika ut hur kvalen går till. Absolut tuffast är kvalet till herrarnas usa tour, US PGA Tour. Förkval följs av ytterligare tre kvalsteg. Är du helt ny måste du ta dig ienom alla steg, det är av förståeliga skäl inte så många som klarar av det. Har du spelat på någon av de PGA Tourer som finns runtom i världen, bl a Europa, Sydafrika, Japan mfl, har du möjlighet att hoppa över vissa steg beroende på hur du presterat.

Det finns i regel en utmanartour under själva huvudtouren. I Europa heter den Challenge Tour och i Usa Buy.com Tour. Till dessa, som i sin tur är en möjlighet att kvalificera sig till huvudtouren, kan man kvalificera sig på olika sätt. Ett sätt är att komma bra i sista kvalsteget till huvudtouren. Som ni förstår är det oerhört tufft att först ta sig in och ännu tuffare att hålla sig kvar.

En svensk som bloggen håller en extra tumme för är Rikard Karlberg. Han missade i natt med 2 slag att ta sig vidare till steg tre till US PGA Tour. Surt sa räven. Då får han bittert vänta ett år till. Som tur för Rikard har han kategori på Asian Tour efter att ha spelat bra där sista åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar