torsdag 28 februari 2013

Amatörens vanligaste svingfel

Finns ju en massa saker man kan göra fel i en golfsving. Ett av de vanligaste som jag ser det är en stor viktförflyttning mot det bakre benet i svingstart. Alltså att man glider med vikten mot höger ben som höger spelare. Som jag har sagt tidigare är centrering i baksvingen väldigt viktigt. Boka en lektion så snackar vi mer om detta. Kommer garanterat att hjälpa erat spel om ni får till det.

Filip

Teknik med Viktor Gustavsson

Idag har vi teknik med Viktor Gustavsson hela dagen. Kul, Viktor tar med glädje emot frågor och har roliga storys att dela med sig av. Just här så snackar vi om Adam Scotts sving. Kul föreläsning med bra tips från Viktor. Viktor är tränare på Haninge och tränar Alex Norén och Kristoffer Broberg.

Ha det

Filip

tisdag 26 februari 2013

Dag 2 i Halmstad

Idag föreläser Carl Gustavsson från förbundet om träningsplanering mm. Vi pratar även om LOK-stöd samt det kommunala stödet. Jag blir fundersam. Det finns stora pengar att hämta för vår förening här. Det måste vi bli bättre på, mycket bättre. Gävle och Övik sticker ut norr om Stockholm. Ok!

Ha de.

Filip

måndag 25 februari 2013

Landet är långt

Jag befinner mig på Halmstad Golklubb i två veckor. Utbildning inkl examen nästa lördag. Ska bli skönt för detta har tagit tid och energi en längre tid. Men snart så. Synen som mötte mig när jag kom till klubben är den som är på bilden. Vilka skillnader det är i landet. Och detta är med flyg inkl bil/buss bara kanske 3 timmars resa från Hudik. Hörs snart igen!

Filip

lördag 23 februari 2013

Demodag med Cobra

Det var riktigt mycket folk på Cobras demodag idag. Kenneth från Cobra var fullbokad sedan länge och andra intresserade provade nyheter i simulatorn. Ett tag var det knappt så man kunde få en parkering utanför klubbhuset. Fantastiskt.

Nu tittar jag på melodifestivalen.....som alla andra!


Hepp hepp!

torsdag 21 februari 2013

Närspels KM

Jag skulle vilja arrangera närspels km. Vet inte exakt hur det ska se ut men man kanske skulle köra 8-bolls övningen tre varv tex. Kanske nått varv till för att få det mer utslagsgivande. Ska tänka ut nått. Korthåls KM kanske ger samma effekt typ, alla hål görs till par 3 hål. Max 110 meter långa och kanske ner till 25 meter. Över träd och bunkrar etc. Samma sak här, mer än 18 hål för att skipa rättvisa. Skulle vara kul att se vem i klubben som är bäst från 100 meter och in. Alla har chansen längdmässigt. Vill du vinna KM?

Filip

Demodag och hjälp i simulatorn

• Nu på lördag mellan kl 12.00-17.00 är det demodag med CobraPuma Golf. Kennet Högberg från Cobra finns på plats och har bokade tider i slaghallen. Jag finns för drop in demo i simulatorn. Cobras nyheter inför 2013 finns på plats de med. Kom förbi, prova lite klubbor och ta en fika med dina golfpolare. Shopen är öppen den med!

• Vi kommer att behöva hjälp att bemanna simulatorn from mitten på mars. Är du intresserad att ta några pass? Hör då av dig till mig på filip@hudiksvallsgk.se

Ha det!


Filip

måndag 18 februari 2013

Missad 1,5 meters putt

Fredrik Jacobson missade en 1,5 meters putt för att gå till playoff på Riviera Golfclub. Förlorade någon/några miljoner på den missade putten. Vilken besvikelse de måste vara. Alla har vi ju sett medelgolfare som slängt en putter i skogen efter en missad putt på 1,5 meter. Då är min fråga, hur kan man göra det. Om inte ens proffsen sätter de jämt hur ska då vi medelgolfare kunna göra det? Och hur kan man bli arg över det? Håller ni med?

Filip

torsdag 14 februari 2013

Hoppas ni tävlingssugna hann med

Dem som ville spela årets Exte Masters på Ljusdal var tvungna att agera blixtsnabbt. Läser på Golf.se att det tog 12 minuter att fylla de 180 platserna. Det måste väl vara nått sorts rekord beträffande golftävlingar. Mycket roligt att golfen har så många tävlingsintresserade i Hälsingland och extra kul för Ljusdals Golfklubb som arrangerar.

Intervju Rikard Karlberg

Jag följer en spelare som krigar på världenstourer som heter Rikard Karlberg. Vi lirade juniortourerna  i Göteborg när jag växte upp. Hann vann allt som oftast och jag var i hasorna. Märktes redan då att han skulle bli bra.

Här en intervju med honom från Golfing World - Klicka här för att se

/peter

onsdag 13 februari 2013

Tävling

Ni har väl inte missat att de är tävling i simulatorn i helgen? Läs nedan på bifogad bild.

måndag 11 februari 2013

Golf in Sync

Jag har en kurskompis som hoppat av tränarutbildningen för att förverkliga sin idé. Och som han gjort det. Niklas Eliasson som han heter har uppfunnit ett riktigt på marknaden hett träningshjälpmedel. Golf in sync heter det. Detta träningshjälpmedel hjälper dig att synkronisera din svingrörelse. Framförallt det korta spelet. Det jag har sett på senare tid är att de flesta spelarna kommer väldigt mycket inifrån när vi chippar, pitchar och slår bunkerslag. Detta hjälpmedel kommer att hjälpa er att bli av med det problemet. Golf in sync kommer att finnas i vår golfshop inom kort. Bra jobbat Niklas!!

Boka starttid i mobilen

Ladda hem appen golf starttid till din mobil. Den ser ut som på bilden till iphone. Finns för android telefon med. Smidigt att ha i telefonen. Speciellt nu när vi kan spela på vintern med.

Filip

Russet Hills

Är namnet på en bana som finns i golfsimulatorn. Russet hills kan vara det smalaste och de mest ondulerade greenerna jag spelat. Hål nummer 18 är dock det coolaste jag sett och nu undrar jag om denna bana verkligen finns. Och vad kan den heta i verkligheten. Vissa banor får ej heta de verkliga namnet pga nån rättighet el dylikt. Spela den gärna när ni har tillfälle, men boka en timma extra. För det kan ta tid om man inte har trimmat in utrustningen!! :)

Filip

söndag 10 februari 2013

In i väggen

De är lite känslan man får när man står och slår inomhus på vintrarna. Speciellt när man bara ser bollen flyga 4-5 meter. Man hör många som säger att de står där och tränar in nått fel. Jag håller inte med om det. Medelgolfare tränar generellt ganska lite så den träning man får skulle jag klassa som bra oavsett. Vintern är ett bra tillfälle att träna teknik säger många tränare. Det håller jag verkligen med om. Men jag skulle också flagga för att träna tempo. Många ggr på sommaren på rangen upplever jag det svårt att träna tempo då man lätt tenderar att svinga lite fort/hårt. Men inne så kan man liksom inge slå längre en 4-5 meter så att ta i känns ju dumt. Känn tempot och försök att svinga behagligt.

Filip

fredag 8 februari 2013

10000 timmar, räcker det?

Läser på golf.se att det finns en kille som verkligen ska testa om tesen 10000 timmar för att nå PGA Touren räcker. Jag har varit på diverse föreläsningar om detta ämne genom åren. Mig veterligen så har nån instans typ PGA, SGF, Swedish Golfteam sagt att man ska lägga det dubbla, alltså 20000 träningstimmar för att nå PGA Touren. Med tanke på att en årsarbetstid är ca 2000 timmar på ett år så snackar vi en del träning. Ett golfvarv är ju inte 4,5 timmars träning utan det har man brutit ner och säger att där kan man tillgodoräkna 2 timmar. Jaja hur det nu är och hur man räknar så är detta grymt mycket tid. Om man nu som denna kille, ska lägga ner 10000 timmar och träna 8 timmar om dagen skulle det ta 1250 dagar att uppnå detta. Nästan 3,5 år, 8 timmar om dagen, varje dag i 3,5 år.

Ja ni juniorer som vill nått med er golf ska inte bli skrämda av detta. Snarare motiverade. Tänk på att ni spelat golf sedan ni kanske var ca 7-8 år och ni kommer att nå upp i detta om ni vill. Speciellt nu när vi kan träna hela året!

www.thedanplan.com

På länken ovan kan ni läsa om hans resa mot stjärnorna!!

#golfåretrunt

Filip

onsdag 6 februari 2013

Mer publicitet.....

Vi är uppmärksammade i olika medier, vilket är kul och ett tecken på att vi gör saker som är bra.

HT var här i samband med att GGA hade tävling i går. Det såg ut så här: http://helahalsingland.se/tv#NVu7Q91CNE9bD42M9NYB7Q

Robin Stålebring, Öjestrands kunniga och ambitiösa tränare bloggar om oss också. Kul och ödmjukt med beröm från "grannklubbarna".
http://stalebringgolf.blogg.se/2013/february/i-hudik-hander-det.html

Nu är även anläggningen fullt öppen och info finns i era mailboxar om ni är medlemmar eller på hemsidan under fliken medlemmar på startsidan!

söndag 3 februari 2013

Pablo Martin på Hudiksvalls Golfklubb

Idag när greensome tävlingen avslutades så var Pablo Martin, trefaldig Europatour vinnare med i startfältet. Pablo spelade med Peter Söderlund. Hoppas du fick lite tips Peter! :)

Jag fick en pratstund med Pablo i onsdags när han var på besök på klubben. En mycket sympatisk kille med en vänlig och proffsig framtoning. Vad som dragit Pablo till Hudik är hans flickvän. Hon är tydligen bördig från Hudiksvall.

Pablo tappade sitt tourkort 2012 och ska nu via en del bakdörrar tillbaka så fort som möjligt. Han berättade att han hoppades på att få spela Nordea Masters på Bro Hof i sommar. Så där kan ni se honom live. Vi hoppas naturligtvis att Pablo kommer tillbaka till oss och även provar på banan i sommar.

So if you read this Pablo it was nice to have you at Hudiksvalls GK and hope you enjoyed playing in the simulator. You are very welcome back to us at Hudiksvalls GK when ever you want and we all wishes you the best of luck in the future!!

Filip

fredag 1 februari 2013

Tiger Trap

Slänger upp en länk till ett roligt klipp med Tiger Woods när han skänker bort lite bilar.

http://www.youtube.com/watch?v=ubAxWIfcE5I

Trevlig helg!

Filip