måndag 31 december 2012

Ut med det gamla...

...och in med det nya. Japp, idag är årets sista dag. Har du några nyårslöften? Några golfrelaterade kanske? Själv så ska jag spela på förmågansnivå 2013, inte förväntansnivå. Jag har lyckats bra med det i år men de kommer bli bättre ju mer jag tränar på det. Jag menar, hur många klarar av att nå upp till förväntansnivån? I drömmarna förväntar vi oss birdies eller par överallt. Men, så bra är vi ju inte. Så gör dig själv en tjänst och sluta tänka så. Då kommer golf bli ännu roligare. Jag har många ggr skylt i från mig på min utrustning i yngre ålder. När jag tänker efter så hur kan man vara så dum att man skyller på sin klubba eller boll etc? Om de är defekt och man inte tagit reda på det innan och bytt ut den får man faktiskt skylla sig själv. Hur många ggr har man inte hört: "Den här drivern är för mjuk för mig". Men byt ut den eller spela inte med den då. Då slipper du ju bli besviken och alla runt i kring slipper höra klagosången!!!

Gott slut!

F

söndag 23 december 2012

Dan före dan

Nu är det bara en dag kvar. Klapparna ligger under granen och skinkan är griljerad. Det spelas inte så mycket tävlingsgolf så här års så bilder från varma golfbanor får man leta efter på annat håll. När snön ligger så pass djup ute blir jag sugen på en resa söderut till varmare platser med bra golfbanor. Men min jul firar jag i år i Hudik. Det blir skidor, god mat och julklappar. Vill passa på och hälsa god jul till er alla.

/p

fredag 21 december 2012

Specialarbete

Idag har jag och Robin Stålebring som jobbar som tränare på öjestrands gc skrivit på vårt specialarbete som ingår i den treåriga kurs vi avslutar i mars. Deadline för arbetet är 4 januari så det blir lite jularbete märker jag. Vi skriver om prisutvecklingen i golfsverige. Vad har hänt med lektionspriser, greenfee, rangebollar samt grönakortetkurser? De har hänt en del och kommer naturligtvis inte avhandla allt det här. Men en sak som slår oss är hur billigt det är att börja spela golf idag. För bara 10 år sedan så såg det ut så här på många klubbar. 1500kr i gränakortetkursen, 5000kr i ett lån till golfklubben plus ytterligare 3000kr för årsavgift. Ett inträde i en golfklubb på 9500kr. Detta är vanliga siffror vi såg i sverige på den tiden. I viss regioner kanske upp till 10000-15000kr i lån. Idag ser det ofta ut så här. 1500-2000kr i grönakortetkurs plus 500-1000kr i medlems/spel avgift. Så mellan 2000-3000kr och man får ett gröntkort plus medlemskap. Men myten att det är dyrt att spela golf finns tyvärr kvar i stugorna. Samtidigt som prisutvecklingen i detta fall varit negativ intäktsmässigt så ställs kraven på att banorna ska bli bättre. En svår ekvation för oss som jobbar på klubbarna att lösa. Mindre intäkter ska omvandlas till en bättre produkt. Tufft!!

Filip

torsdag 20 december 2012

Vilken är den hetaste golfklappen

Har inte önskat mig golfklappar på några år av naturliga skäl. Men ni som inte jobbar i branschen vad önskar ni er i år? Vilken driver är hetast, vilket järnset, skor, bollar etc etc. På driversidan har jag hört och sett en del. Cobras driver för 2013 ser häftig och nytänkande ut. På järnset sidan har jag hört om Taylor mades nya järn. Snygga och ska enligt de som testat dem vara bra. På skosidan tycker jag personligen att footjoy och Puma är bra. Adidas kommer med nyheter som ser läckra ut. På bollsidan tycker jag titleist regerar, av en anledning. De är bäst! Kommer att ha en demodag med cobra i februari i simulatorn. Håll ögonen öppna för den!!

Filip

onsdag 19 december 2012

Att ge beröm

Ikväll fick jag ett mail av en medlem som uppskattade de jag gjorde. Det kändes riktigt bra. Nu är det inte beröm jag fiskar efter utan jag kom och tänka på hur viktigt de är att ge beröm. En klapp på axeln eller helt enkelt ett bra när man väl gjort nått bra. De är vi överlag dåliga på. En kompis till mig och tränarkollega är nära vän med Annika Sörenstam. Hon kallade alltid de i sitt team för exempelvis Super-caddie, super-coach och så vidare. Naturligtvis så uppskattade de när hon gjorde det och förmodligen gjorde de där lilla extra. En tanke bara.

Filip

lördag 15 december 2012

Inomhusträning

Pratade med en kompis som förtjänat en plats på Challange Tour 2013 efter bra spel på nordiskaligan 2012. Vi pratade inomhusträning. Han liksom många av mina tränarkollegor tyckte att det var bra med inomhusträning en del av året. Varför kan man ju fråga sig!? Jo att ändra nått tekniskt inomhus tycker jag är enklare än att stå ute. Det är så lätt att man blir fokuserad på målet. Och det tycker inte jag man ska vara när man tränar in något nytt. Inomhus stannar bollen efter X antal meter i nätet. Så när slaghallen är klar är ni välkommen till mig så ska jag berätta för dig vad du ska jobba på för att bli tekniskt bättre!!

Filip

onsdag 12 december 2012

Kollision..

Det är vad som är det väsentliga! Jaja jag pratar pratar naturligtvis inte om mellan bilar och människor, utan om kollisionen mellan klubbladet och golfbollen. Bollen är dum, den vet inte nått. Den reagerar på vad klubban gör med den. Vilken riktning bladet ger den förutsättningen att flyga och var klubban kommer ifrån. Ganska självklart va? Vill du veta mer om detta? Läs på hudiksvallsgk.se under nyheter. Jag kommer att föreläsa den 17, 18 och 19 december om detta. 15 platser per tillfälle. Gratis!! Anmälan till filip@hudiksvallsgk.se

God Jul från mig!!

Filip

tisdag 11 december 2012

Första skidturen!

De första 4 km på 4 år är avklarade. Några vändor till så ska jag ge Norrtug en match...

Längdåkning

Vintern är en fantastisk möjlighet för oss golfare att förbättra vårt spel. Från och med i vinter har vi möjlighet att spela golf året runt i simulatorn. Nästa steg blir slaghallen där det kommer få plats ca 4 mattor.

Utöver golfen har vi fått fina möjligheter att förbättra vår fysik med all snö som fallit, och på så sätt spela bättre golf. Längdåkning är en mycket bra aktivitet för kroppen. Bål och axlar är viktiga delar och vintern är en fin möjlighet att förbättra styrkan. Passa på och stick ut med skidorna. Själv har jag lämnat in mina för vallning idag. Det blir till att åka ikväll!

Ny medlemsform på Hudiksvalls Golfklubb

Inför 2013 så har vi tittat över våra spelformer för att attrahera nya samt medlemmar som slutat eller tagit ett uppehåll. Vi har ett erbjudande där man betalar en lägre avgift som stegras och inte förrän år 4 betalar man full avgift. Se länken nedan för detaljerad information.

http://hudiksvallsgk.se/?page=28&id=396

Dela denna information till alla ni känner så vi kan bli flera som spelar på Hudiksvalls GK.

Vi har även ett ännu bättre erbjudande till helgen på julrean. Nybörjarkurs samt medlemskap 2013 endast 2295kr. (Ord pris 2595kr)

Mvh

Hudiksvalls Golfklubb

lördag 8 december 2012

Första dagen på REAN

Var en välbesökt rea idag. Många tog även chansen att testa simulatorn! Finns mycket prisvärda reavaror kvar. Vagnar, skor, presentkort mm. Välkomna imorgon!! 10.00-15.00 är tiden som gäller.

Tomten

fredag 7 december 2012

JULREA

Lördag och söndag denna helg och nästa är det julöppet i shopen med mycket bra erbjudanden och närmasthåltävling i simulatorn. 10.00-15.00 är öppettiderna!!

Ho ho...

Välkomna.

onsdag 5 december 2012

Hjärtstartare



Många klubbar runt om i Sverige har eller vill ha en hjärtstartare. Så även Hudiksvalls Golfklubb. Anticimex har just nu en kampanj där man kan vinna ett hjärtstartarpaket. Självklart har jag motiverat till Anticimex varför just vi ska ha ett sånt. Det var i mina ögon väldig lätt att motivera det. Majoriteten av våra medlemmar samt gäster är 50+, och även om så är fallet kan vem som helst drabbas av ett hjärtstopp. Vi vill att man ska känna sig trygg på klubben och detta gör det tryggare. Håll tummarna för att de gillar min motivering!

Filip

IK 2013 behöver dig

På söndag kl 15.00 träffas vi som vill ha en verksamhet i idrottskommitten 2013 på klubben. Efter flera år väljer Barbro Martinsson att kliva av som ansvarig i kommitten. Efterträder gör Peter Barås, det blir inte lätt efter flera framgångsrika år, därför behöver alla, juniorer som seniorer, träffas och framföra sina åsikter. Kommitten vill göra ett så roligt program som möjligt. Vi medlemmar är klubben och utan oss blir det ingen verksamhet.

Kom ut till klubben på söndag. Passa på att fynda på rean, slå några bollar i simulatorn för att sen kl 15.00 diskutera framtid.

Hör av dig till Peter Barås, peter@pbagolf.se, så vi vet hur många som kommer!

måndag 3 december 2012

Hur mycket sitter i huvudet?

För någon månad sedan var jag på en föreläsning om customfitting och reparationer av golfklubbor. Det var ett känt företag som heter golfsmith som föreläste och ledde workshopen. Det visade sig att en av grabbarna hade jobbat i titleists tourbuss ute på Europatouren för många år sedan. Där hade han hand om bl.a. Ronan Rafferty. Denne man hade en trä 5:a som han slog fantastiskt med jämt. Han litade på den som ingen annan klubba. Varav en av grabbarna i tourbussen tog in den och skulle kolla vad det var för specifikationer på den om den ex skulle gå av och måsta ersättas. Det visade sig vara ett mjukare skaft i denna klubba, mer känt kallat damflex. Och det värsta som kunde hända hände. Ronan fick reda på detta och från den minuten kunde han inte slå klubban längre. Så vad tror ni, sitter det något i huvudet?? :-)

Filip

lördag 1 december 2012

Sitter här och läser på Golf.se utrustningsblogg och blir riktigt sugen på de järn som Fowler testar. Sjukt snygga. Bilden nedan kommer från nämnda blogg.